FDA godkender prostatakræftmiddel før tid

De amerikanske medicinmyndigheder, FDA, har godkendt et nyt lægemiddel til behandling af prostatakræft tre måneder tidligere end planlagt.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Amerikanske FDA har netop givet markedsføringsgodkendelse til prostatakræftmedicinen Xofigo fra selskabet Bayer Pharmaceuticals. Det oplyser myndighederne i en pressemeddelelse.

Helt præcist er lægemidlet blevet godkendt til behandling af amerikanske mænd med symptomatisk, senstadie, metastatisk, kastrationsresistent prostatakræft, som har spredt sig til knoglerne men ikke til andre organer, hedder det i meddelelsen.

Det er beregnet til patienter, hvis kræftsygdom har spredt sig efter, de har modtaget medicinsk eller kirurgisk behandling for at sænke testosteronniveauet.

Godkendelsen af Xofigo kommer hele tre måneder før en beslutning om lægemidlets skæbne var fastsat til, da ansøgningen for midlet er kommet ind under FDAs særlige priority review program, som gør, at sikker og effektiv medicin, der møder udækkede medicinske behov, kan godkendes og markedsføres hurtigere.

Det er det samme program, som siden sommeren 2012 har givet FDA mulighed for at tildele den særlige Breakthrough-status til lovende lægemidler, og det er i høj grad indenfor kræftbehandlingen, at myndighederne har gjort brug af programmet.

 Nyt prostatakræftmiddel tæt på EU-godkendelse

 Han skal skaffe Bavarian godkendelserne

 Bavarian-boss: Kræftmiddel kommer måske tidligere i mål 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også