MedWatch

Topotargets hovedaktiv med positive resultater

Danske Topotarget afslører flere data fra det afgørende studie på selskabets hovedaktiv, Belinostat.

Foto: Colourbox

Topotargets lægemiddelkandidat Belinostat, der udvikles i fællesskab med det amerikanske amerikanske selskab Spectrum Pharmaceuticals, opnåede i det såkaldte Belief-studie en objektiv responsrate (ORR) på 26-28 pct. for patienter med recidiverende eller resistent perifer T-celle lymfekræft (PTCL).

Det fremgår af abstracts offentliggjort ved midnatstid forud for årskongressen i American Society of Clinical Oncology (ASCO), som løber af stabelen i perioden fra den 31. maj til den 4. juni.

"Vi er fortsat utroligt glade for resultaterne fra dette studie med Belinostat til behandling af patienter med PTCL, og vi mener, at de positive endelige data fuldt ud understøtter vores samarbejdspartner Spectrum Pharmaceuticals' planlagte indsendelse af en registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder," udtaler Topotargets administrerende direktør, Anders Vadsholt, i en meddelelse.

Topotarget har tidligere offentliggjort endelige toplinje-data, som har bekræftet, at det primære effektmål var opfyldt for det sene (pivotale) belinostat -studie for patienter med R/R (PTCL).

Fremskyndet godkendelse

Men indtil videre har meldingen fra Topotarget været, at den objektive responsrate var på samme niveau som de sammenlignelige kræftmidler Folotyn og Istodax, hvilket vil sige 25-27 pct. Folotyn og Istodax har begge tidligere har opnået en fremskyndet godkendelse hos de amerikanske myndigheder.

Af abstract fremgår det i øvrigt, at Belinostat var veltolereret med en favorabel sikkerhedsprofil hos patienter med R/R PTCL.

Spectrum har de kommercielle rettigheder til at markedsføre Belinostat i Nordamerika og Indien. Den amerikanske partner ventes at indsende registreringsansøgning til sundhedsmyndighederne i USA til sommer. Herefter har lægemiddelstyrelsen, FDA, 75 dage til at vurdere, om ansøgningen er fuldstændig.

Accepterer FDA, at registreringsansøgningen er egnet til gennemsyn, udløser det en milepælsbetaling til Topotarget, som tidligere har fortalt, at den vil være på 10 mio. dollar plus 1 mio. aktier i Spectrum.

 "Vi skal lade være med at drømme stort"

 Topotarget sænker forventninger markant

 Topotarget: Det skal give os større muskler 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier