MedWatch

Bayer stopper udvikling af blødermiddel

Den tyske medicinalkoncern Bayer AG har stoppet udviklingen af et lægemiddel mod hæmofili på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer.

Foto: Bayer / PR

Bayer AG har valgt at stoppe et fase II/III studie, som skulle evaluere effekt og sikkerhed af lægemiddelskandidaten BAY 86-6150 på patienter med blødersygdommen hæmofili. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet, som 4-traders bringer på sin hjemmeside.

Midlet blev undersøgt som behandling af patienter med hæmofili A eller B med inhibitorer.

Hæmofili er en sygdom, som medfører, at blodet ikke størkner, da patienterne mangler bestemte proteiner, der styrer blodets koagulering. Derfor behandles sygdommen med direkte med disse proteiner. Men i nogle tilfælde udvikler patienterne antistoffer mod proteinerne. Disse antistoffer kaldes inhibitorer, da de hæmmer proteinets funktion.

Bayers forhåbninger om, at BAY 86-6150 kunne bruges til at behandle patienter med inhibitorer kunne ikke opfyldes, da man opdagede et neutraliserende antistof under forsøgene, skriver virksomheden i meddelelsen.

”Pga. sikkerhedsbekymringer nedlægger vi studiet med BAY 86-6150, som en sikkerhedsforanstaltning,” forklarer Kemal Malik, Head of Global Development i Bayer.

Besværligt behandlingsområde

Dermed ser Bayer ikke ud til at levere fornyet konkurrence på markedet for hæmofiliprodukter, hvor store aktører som Biogen Idec og danske Novo Nordisk dominerer, lige foreløbigt. Behandling af hæmofilipatienter med inhibitorer er da også noget af det, der traditionelt set har voldt virksomhederne de største problemer.

Men her har Novo udviklet lægemidlet, rekombinant aktiveret FVII, som er godkendt til behandling af patienter med hæmofili A eller B med inhibitorer.

Ifølge den danske koncern er rekombinant aktiveret faktor VII det første og eneste plasma-frie middel til behandling af blødninger og til kirurgiske indgreb hos denne patientgruppe.

Link til pressemeddelelsen her.

 Lillebroderen i Novo Nordisk i vækst-humør 

 Novo-konkurrent først med ansøgning 

 Novo-direktør: Nu drømmer vi om det ultimative step 

 Novo lancerer blødermiddel i ny form

 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier