MedWatch

Merck i milliardaftale om diabetes

Storkoncernen Merck har indgået et nyt samarbejde med en biotekvirksomhed angående udvikling af lægemidler mod stofskiftesygdomme og type 2 diabetes.

Medicinalgiganten Merck indgår et nyt samarbejde med biotekselskabet Abide Therapeutics rettet mod udvikling af lægemidler mod type 2 diabetes. Det skriver Abide ifølge biospace.com i en pressemeddelelse.

Samarbejdet omhandler opdagelse, udvikling og markedsføring af småmolekyle-terapier rettet mod tre forskellige targets til behandling af stofskiftesygdomme med fokus på type 2 diabetes, hedder det i en meddelelse fra biotekvirksomheden, som biospace bringer.

Ifølge aftalen kan prisen løbe op i små 2,5 mia. kroner i up-front betalinger, forskningsfinansiering og eventuelle milepælsbetalinger for tre produkter.

Merck vil få de fulde globale rettigheder til eventuelle produkter fra samarbejdet, mens Abide vil modtage royalties af salget af produkterne. Størrelsen på disse royalty-betalinger, samt yderligere økonomiske detaljer fra aftalen, er ikke oplyst.

Diabetespille skuffede

Så sent som onsdag aflagde Merck, der er en af danske Novo Nordisks største konkurrenter på diabetesmarkedet, kvartalsrapport, hvori det fremgik at salget af diabetespillen Januvia havde skuffet fælt.

Det fik samtidig koncernen til at sænke forventningerne til 2013 markant, så man nu bl.a. venter et omsætningsfald på 3-4 pct. for året.

Ifølge Ritzau Finans tilhører Mercks diabetespille klassen af DPP-4-hæmmere, der henvender sig til nogle af de samme diabetespatienter, som Novo Nordisk går efter at få fat i med sin injektionsbehandling Victoza.

Læs også: Mercks salg af diabetespille på retur

Læs pressemeddelelse på biospace.com her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier