MedWatch

Analytiker: Stærkt Novo-regnskab, men forventningerne skuffer

Novo Nordisk-aktien står til at tage et dyk, mener analytiker hos Alm. Brand Markets.

Foto: Novo Nordisk PR

Novo Nordisks regnskab for første kvartal er stærkt, men forventningerne skuffer en anelse, og aktien vil formentlig falde en anelse fra åbningen. Det vurderer Novo-analytiker hos Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen.

Han peger på, at regnskabet bekræfter receptdata og markedets forventninger om stærk vækst i salget af moderne insuliner. Modsat skuffer salget af GLP-1-midlet Victoza en anelse, men receptdata peger i den rigtige retning for Victoza, og der er formentlig blot tale om en forskubning i salget.

Til gengæld er forventningerne til den konservative side. Novo forventer ifølge Ritzau Finans' beregninger et resultat af primær drift på 30,9 mia. kr., mens analytikerforventningerne er et driftsoverskud på 32,0 mia. kr. ifølge SME Direkt. Novo indikerer samtidig en bundlinje i 2013 på 24,5 mia. kr. - 1 mia. kr. under analytikerforventningerne.

"Guidancen virker stadig meget blød. Novo leverer 14 pct. vækst, men guider fortsat 9-11 pct. (i lokal valuta, red) for helåret. Endnu mere udtalt er det på indtjeningssiden, og vi ved selvfølgelig godt, at der kommer større omkostninger til lanceringer, men det virker en smule blødt, og det er det her regnskabs svage side. Om det så er konservativt, må vi høre ind til," siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Han venter af samme grund en svagt negativt kursreaktion trods et ellers stærkt regnskab for første kvartal.

Analytiker: Positive meldinger om Tresiba-undersøgelse 

Novo øger på top og bund og på forventningerne 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier