GSK dropper Parkinsons-samarbejde

Medicinalkoncernen GlaxoSmithKline trækker sig nu fra et forskningssamarbejde rettet mod et lægemiddel mod Parkinsons sygdom, som man indgik for to år siden.

For godt to år siden indgik GlaxoSmithKline et partnerskab med Impax Pharmaceuticals angående udvikling af dennes lægemiddelkandidat mod Parkinsons sygdom, Rytary. Men koncernen tror nu ikke længere på midlets potentiale og har derfor besluttet sig for at trække sig fra samarbejdet. Det skriver Impax i en pressemeddelelse.

For et par måneder siden vendte de amerikanske lægemiddelsmyndigheder, FDA, tommelfingeren nedad for medicinen pga. produktionsproblemer, og Impax skriver da også, at der ligger regulatoriske forsinkelser bag beslutningen. De to virksomheder meldte ellers om positive senfase-data for Rytary umiddelbart inden, skriver FierceBiotech i forbindelse med nyheden.

GSK betalte i 2010 11,5 mio. dollar up-front for rettighederne til midlet udenfor USA, i en handel som kunne have løbet op i hele 186 mio. dollar.

Rettighederne til lægemidlet vil tilbagegå til Impax fra og med udgangen af juli 2013, og virksomheden leder pt. efter en ny samarbejdspartner til projektet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også