MedWatch

FDA godkender Novartis-middel mod grøn stær

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt et nyt lægemiddel fra Novartis til behandling af grøn stær. Behandlingen bliver den første af sin slags i USA.

Foto: Colourbox

Lægemidlet Simbriza har netop opnået markedsføringsgodkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det skriver pharmatimes.com

Medicinen, som er udviklet af koncernen Novartis’ afdelingen for øjenbehandlinger, Alcon, er blevet godkendt som behandling af øjensygdommen glaukom, også kendt som grøn stær.

Simbriazi indeholder de to stoffer brinzolamide og brimonidine, og godkendelsen betyder at lægemidlet bliver den første kombinationsterapi mod sygdommen i USA, som ikke indeholder en såkaldt beta-blocker, skriver hjemmesiden.

FDA har vendt tommelfingeren opad for midlet på baggrund af vellykkede fase 3-studier, som viste, at Simbriazi var mere effektivt end hvert af de to aktive stoffer i midlet for sig selv.

Grøn stær er den anden mest almindelige grund til blindhed i USA, og på verdensplan lider mere end 67 millioner mennesker af øjensygdommen.

 EU godkender nyt øjenmiddel

 Medicin mod grøn stær kan afhjælpe skaldethed 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier