MedWatch

Markant mindre venturekapital til life science-industrien

Venturekapitalister holder sig i stigende grad fra investeringer i life science industrien i USA, viser en ny rapport for årets første kvartal. Især én gruppe har svært ved at tiltrække finansiering.

Foto: Colourbox

En ny MoneyTree-rapport fra PwC og The National Venture Capital Association lavet på baggrund af data fra Thomson Reuters viser, at venturekapitalindustriens villighed til at investere i life science-sektoren i USA faldt markant i årets første kvartal. Det skriver PwC i en pressemeddelelse.

Rapporten viser, at den samlede aktivitet på tværs af alle sektorer er faldet med 15 pct., mens værdien af aftalerne er faldet med 12 pct., i forhold til kvartalet før. Men selvom der er en generel nedgang at spore, er udviklingen dog specielt grel for biotek- og medicoindustrien.

Der er tale om både amerikanske og ikke-amerikanske venturekapitalfirmaer, der investerer i unoterede amerikanske firmaer.

Sektor i frit fald

Godt nok var biotekindustrien stadig den andenstørste sektor målt på værdien af aftalerne med 875 mio. dollar fordelt på 96 aftaler, men det dækker over et fald på 33 pct. i værdi og 30 pct. i antallet af handler.

Medicoindustrien’s finansiering fra venturekapitalisterne faldt med 20 pct. til 509 mio. dollar, mens antallet af aftaler faldt med 10 pct. til 71.

Samlet set var faldet i life science-sektoren på henholdsvis 28 pct. i værdi og 23 pct. i antal handler, hvilket er det laveste antal siden første kvartal af 2009.

Dårligste resultat i 18 år

Og det er især virksomheder i de tidlige stadier, som har svært ved at vinde venturekapitalisternes gunst. Således er antallet af førstegangsaftaler i life science-industrien faldet med hele 52 pct. til 98 mio. dollar i forhold til Q4 2012 - det dårligste kvartalsmæssige resultat i denne henseende siden Q3 1996.

Der var kun 20 virksomheder, som formåede at sikre venturekapital for første gang i årets første kvartal, hvilket er det dårligste resultat siden Q2 1995. Det oplyser FierceBiotech.

Læs pressemeddelelse fra PwC her.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

 Novo parat til milliard-investeringer 

 Sådan investerede Novo A/S i 2012

 Venturefonde venter færre investeringer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier