MedWatch

Jyske: Ny Bavarian-kontrakt mere værd end ventet

Ordren fra de amerikanske myndigheder på nye koppevacciner er mere værd, end Jyske Banks analytiker havde forudset.

Foto: PR Bavarian

Bavarian Nordics nye kontrakt med de amerikanske myndigheder var ventet. Hvad der virkelig overraskede, var værdien. Det vurderer senior-aktieanalytiker hos Jyske Bank, Frank Hørning Andersen, i et notat.

"Værdien af kontrakten var omkring 400 mio. kr. bedre, end vi havde ventet. Vi noterer os, at der ikke er forskning eller andre aspekter tilknyttet kontrakten, og det er derfor en ren leveringsordre, der inkluderer en høj pris per dose. Det lover godt for fremtidige kontrakter," skriver han.

Han henviser deusden til, at den frysetørrede version vil blive endnu bedre prissat, da den er "et overlegent produkt."

Frank Hørning Andersen vurderer dog, at selv om ordren hjælper til at lukke hullet, indtil en frysetørret version vil være tilgængelig i 2016, så skal der komme en anden ordre, som kan lukke hullet helt.

"Vi forventer, at Bavarian Nordic også vil få tildelt endnu en ordre om 10-12 måneder for 2015/16. Vi forventer, at denne ordre vil blive på yderligere 8 mio. doser til en tilsvarende værdi som tirsdagens ordre," skriver Frank Hørning Andersen i analysen.

Af kontrakten fremgår det, at det amerikanske sundhedsministerium har planer om at vedligeholde beredskabslageret på 20 mio. doser af Bavarians Imvamune-produkt.

Jyske Bank fastholder anbefalingen "køb" af Bavarian Nordic-aktien, mens kursmålet løftes til 86 kr. fra tidligere 80 kr.

Bavarian Nordic befinder sig i neutralt terræn fredag eftermiddag, hvor en aktie koster 69,50 kr.

 Bavarian bliver milliard-eksportør til USA

 Glad Aamund: "Nu passer pengene"

 Ny milliardkontrakt til Bavarian Nordic 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier