Nordea hæver Bavarians kursmål

Nordea har to foretrukne biotekaktier. Den ene er Bavarian Nordic, hvis aktiekurs stiger til vejrs fra morgenstunden.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Ligesom Jyske Bank forudser også Nordea, at Bavarian Nordic-aktien går en rigtig god dag i møde.

"Nordea Markets hæver her til morgen kursmålet på Bavarian Nordic (+0,7%) til DKK 114 fra DKK 94 og gentager anbefalingen Stærkt Køb. Det sker, efter at biotekselskabet i går efter lukketid offentliggjorde, at det havde fået forlængelsen af kontrakten om levering af koppevaccine til USA endeligt på plads. Den endelige kontrakt har en værdi på op til DKK 1,3 mia., som efter vores vurdering er meget attraktiv," skriver Nordea i en morgenrapport.

Desuden vurderer Nordea, "at selskabet har sikret sig fremtidig lønsomhed, hvilket er meget positivt. Vi venter, at aktien vil gå en god dag i møde."

Når Nordea hæfter sig ved, at det er kontrakt på op til 1,3 mia.kr., at Bavarian Nordic i den udsendte pressemeddelelse i går eftermiddag noterede, at fremtidge ordrer var afhængige af fremtidig finansiering. Hertil siger bestyrelsesformand Asger Aamund imidertid til MedWatch, at det skyldes rene formkrav:

”Ligesom den danske regering kan den amerikanske regering ikke strække sig videre, end det, de har på finansloven. En del af kontrakten skal finansieres af senere bevillinger, men de bevillinger er nok de eneste i USA, der altid bliver givet af kongressen med samtlige stemmer uden problemer. Men af formelle grunde skal det stå der. De skal ikke lede efter pengene med lys og lygte, ordren er på 228 mio. dollar.”

Nordea  skriver videre, at for den risikovillige investor er Bavarian Nordic og Genmab bankens to foretrukne biotekaktier.

Aktionærerne i Bavarian Nordic kan glæde sig over en kursstigning onsdag ved åbningen på 10 pct. til 76,50 kr., oplyser Ritzau Finans.

Jyske: Bavarian ses hoppe højt fra åbningen 

Glad Aamund: "Nu passer pengene" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også