Jyske: Bavarian ses hoppe højt fra åbningen

Bavarian Nordic kommer til at stråle som en enlig stjerne på den danske aktiehimmel, når markedet åbner, forudser Jyske Bank.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Ritzau Finans

Små stigninger ventes torsdag at præge det generelle danske aktiemarked fra åbningen, hvor der dog også kan ventes en enkelt kursraket. For aktionærerne i Bavarian Nordic tegner onsdagen nemlig ganske fornøjelig, efter at koppevaccineordren fra USA, som blev varslet i årsregnskabet i marts, nu er forsynet med underskrifter.

Ordrestørrelsen er på 8 mio. doser og har en værdi af op til 1,3 mia. kr., hvilket nogenlunde passer med de estimater Jyske Bank havde for ordren i kølvandet af årsregnskabet. Godt halvdelen af kontrakten er afhængig af, at de amerikanske politikere giver sundhedsmyndighederne den nødvendige finansiering til rådighed i 2014, men alt i alt regner analytiker Frank Hørning Andersen med en god modtagelse på aktiemarkedet.

"Jeg vil tro, at aktien skal stige 5-10 pct.," vurderer analytikeren over for Ritzau Finans.

Læs også: Glad Aamund: "Nu passer pengene"

Amerikanerne vil det

Med ordren har Bavarian sikret arbejde til og med 2014, hvor 6,6 mio. doser planlægges at skulle leveres. Allerede i år leveres de første 1,4 mio. doser. Og fremadrettet er der formentlig lagt op til endnu mere, påpeger Frank Hørning Andersen.

"Det allervigtigste er, at amerikanerne igen har stadfæstet, at man vil det her 100 pct. Så det er en tillidserklæring både til den her version, men også til den frysetørrede version, der kommer i 2016. Og det er det, jeg også tror, vil bidrage til at trække i aktien i dag.

Det øvrige marked ventes at få en mere afdæmpet start. Futures på det britiske aktiemarked indikerer stigninger på 0,2 pct. fra morgenstunden i London, og det danske marked følger typisk trop.

Positiv nyhed fra Genmab

Blandt de største selskaber kan Vestas få omtale, efter EU-Parlamentets beslutning tirsdag om at forkaste klimakommissær Connie Hedegaards forslag om en redningsplan for EU’s CO2-kvotesystem. Afvisningen vil koste grøn eksport og danske arbejdspladser," skriver Jyllands-Posten onsdag. Vestas-aktien faldt tirsdag 1,3 pct. til 45,9 kr.

FLSmidth kan blive påvirket af, at verdens største mineselskab, BHP Billiton, oplevede en mindre vækst end ventet i selskabets jernmalmproduktion i tredje regnskabskvartal, der sluttede med udgangen af marts. Konkurrenten Rio Tinto rapporterede mandag højere end ventet jernmalmproduktion. Aktien i FLSmidth steg onsdag 0,4 pct. til 325,3 kr.

Genmabs partner Glaxosmithkline har fået stadfæstet en afgørelse fra den amerikanske distriktsdomstol til fordel for GlaxoSmithKline (GSK) i en sag om patentkrænkelse vedrørende Genmabs kræftmiddel Arzerra. Sagen var anlagt mod GSK af Genentech og Biogen Idec. Genmab faldt tirsdag 0,6 pct. til 155,6 kr.

Læs også: Genmab-partner vinder Arzerra-sag

Nunaminerals har udsendt regnskab for første kvartal, der viser et underskud før skat på 1,4 mio. kr. Forventningerne til 2013 om et EBITDA-underskud på 5-10 mio. kr. fastholdes. Aktien faldt tirsdag 2,1 pct. til 183.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også