MedWatch

Novo Nordisk i den globale føretrøje

Den danske diabetesgigant er over de seneste tre år verdens hurtigst voksende og bedst indtjenende medicinalselskab.

Novo Nordisk tilhører eliten i den globale medicinalindustri. Selv om det danske selskab 'kun' er verdens 15. største målt alene på omsætning, så ligger det helt i front, når det kommer til vækst.

Målt på vækst i omsætningen, både over de seneste tre år og i 2012 alene, indtog Novo Nordisk en klar førsteplads. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af Berlingske Business Magasin, af verdens 21 største medicinalselskaber.

I 2012 voksede omsætningen med 18 pct. til 78 mia. kr., mens væksten målt over de seneste tre år når op på 28 pct. Kun de to kopiproducenter, israelske Teva og amerikanske Mylan Pharmaceuticals, kan følge hjulet hos det danske diabetesselskab.

Markant vækst

Gennemsnittet for de 21 selskaber ligger på 5 pct.

Samtidig ligger Novo Nordisk i top tre på alle relevante indtjeningsparametre i 2012; driftsresultat, overskudsgrad, afkastningsgrad og egenkapitalforrentning.

Driftsresultatet er på tre år således vokset 56 pct., hvilket rækker til en tredjeplads efter Merck og GlaxoSmithKline, der dog voksede fra en relativt lav base, fordi sammenligningsåret var præget af engangsomkostningerne. Egenkapitalforrentningen i 2010-2012 endte på 47 pct., kun overgået af schweiziske Roche.

Hverken Lundbeck eller Leo Pharma, der i en dansk sammenhæng hører til blandt de store farmaselskaber, kan komme i betragtning blandt de 21 største børsnoterede farmaselskaber i verden målt på omsætning, men de klarer sig alligevel begge pænt. Lundbecks nulvækst giver en solid midterplacering, mens Leo Pharma hører til den eksklusive gruppe af farmaselskaber med tocifret vækst.

 Lillebroderen i Novo Nordisk i vækst-humør

 Novo sætter kurs mod vækstlandene

 Medicinaleksport i voldsom vækst

 Novo-direktør: Nu drømmer vi om det ultimative step 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier