MedWatch

DTU-direktør: Vi går ikke på kompromis

Der er trukket en klar skillelinje mellem industriinteresser fra Nordic Bioscience og DTU's forskningsinteresser, når det gælder universitetets nye ph.d.-program, forsikrer institutlederen. Videnskabsteoretiker og forskningsdebattør er ikke helt så sikker.

Foto: DALHOFF CASPER

Igennem de næste fem år skal 20 nye ph.d.-studerende forske i knoglesygdomme i DTU’s bygninger. De bliver en del af det spritnye ph.d.-program, som universitetet netop har fået en bevilling til at sætte i gang inden for systembiologi.

Bevillingen på 20 mio. kr. kommer fra Den Danske Forskningsfond, som er stiftet af iværksætter og læge Claus Christiansen. Han er samtidig stifter og bestyrelsesformand i Nordic Bioscience, der er den virksomhed, som de nye ph.d.-studerende skal arbejde sammen med. I Nordic Bioscience er knoglesygdommene et af de væsentligste fokusområder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier