MedWatch

Lundbeckfonden i politiker-opråb

Danske fonde skal sidde med om beslutningsbordet hos myndighederne og ikke bare inviteres med til sidst, hvor der kun står en donorstol tilbage, mener forskningschef i Lundbeckfonden og direktøren for tænketanken DEA.

Hvis Danmark skal styrke sit internationale ry som en forksningsfrontløber, kræver det, at landets private fonde inddrages som aktive aktører i udviklingen af store forskningssatser.

Sådan lyder opråbet fra Anne-Marie Engel, forskningschef i Lundbeckfonden, og Stina Vrang Elias, adm. direktør for tænketanken DEA, i et debatindlæg i dagbladet Børsen.

Fordi fondene tænker langsigtet og ud over en fireårig valgperiode, ser de gerne, at "regeringen i højere grad tænker fondene ind i prioriteringsgrundlag for strategiske investeringer i forskning og innovation."

Lundbeckfonden fremhæver selv samarbejdet mellem fonden selv og Uddannelsesministeriet omkring finansiering og etablering af en dansk afdeling af den europæiske grundforskningsinstitution European Molecular Biology Laboratories. Fonden lægger 120 mio. kr. i projektet.

"Den type af samarbejde kræver imidlertid, at de danske fonde inddrages aktivt i forskningspolitikken og i planlægningen og udformningen af konkrete forskningssatsninger og -initiativer. De offentlig myndigheder skal ikke vente med at invitere fondene ind til bordet, når der kun er en donorstol tilbage," skriver de to.

 Lundbeckfond Emerge går ind i nyt aarhusiansk biotekselskab 

 Medicon Valley har udpeget de fire fyrtårne 

 Ny investeringschef i Lundbeckfonden 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier