MedWatch

Lundbeckfond Emerge går ind i nyt aarhusiansk biotekselskab

Lundbeckfondens nye investeringsselskab har sendt en pose penge efter et aarhusiansk biotekselskab, der vil lave diabetesmedicin.

Christian E. Elling, direktør Lundbeckfonden Emerge

Det aarhusianske biotekselskab Insu Sense har fået Lundbeckfondens nye investeringsselskab Lundbeckfond Emerge som ny medejer og investor. Til gengæld for titlen har investeringsselskabet sendt 15 mio. kr. ned i Insusense pengekasse, som skal bruges til udviklingen af lægemidler mod type-2 diabetes og fedme.

"Indrømmet. Udviklingen af de nye lægemidler i Insu Sense rammer lige ned i kerneforretningen for Novo Nordisk, Sanofi Avensis, Eli Lilly og GlaxoSmithKline. Ambitionen er da også, at når vi har modnet vore produkter, vil det måske være oplagt for en af de store medicinalkoncerner enten at købe Insu Sense eller indgå i et partnerskab."

Det fortæller Christian E. Elling, der er direktør i Lundbeckfond Emerge og nu bliver indsat som adm. direktør i Insu Sense, til dagbladet Børsen.

Universitetets patent

Selskabet er stiftet af den 49-årige Anders Nykjær, der er professor ph.d. ved Institut for Medicinsk Biokemi ved Aarhus Universitet. Han er samtidig en af hovedkræfterne bag flere forskningscentre blandt andet det nye internationale forskningscenter i Aarhus, Dandrite.

Også de to forskere Karen Marie Pedersen og Mads Kjølby har del i opstarten og ejer derfor en bid af kagen, mens også Aarhus Universitet vil blive tilgodeset, hvis missionen lykkes. Det er nemlig universitetet, der ejer patentet og har givet Insu Sense lov til at forsøge at udnytte de kommercielle rettigheder.

Christian E. Elleing forventer, at selskabets potentiale inden for et år vil blive yderligere klarlagt, og dermed muligt at beslutte om investeringen på 15 mio. kr. skal suppleres med nye midler.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier