MedWatch

Novo-rivaler indsender ansøgning for diabetespille

To Novo Nordisk-konkurrenter har i fællesskab ansøgt om at få godkendt et nyt diabetesmiddel i USA

Foto: Colourbox

Eli Lilly og partneren Boehringer Ingelheim har indsendt registreringsansøgning for diabetespillen Empagliflozin til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Det fremgår af en meddelelse fra de to selskaber.

Empagliflozin tilhører en ny gruppe af diabetespiller, de såkaldte SGLT-2-hæmmere. AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb sendte i 2012 - som de første - en pille i klassen på markedet i Europa, under navnet Forxiga.

Eli Lilly afsluttede i januar det sidste af fire afsluttende fase 3-studier med Empagliflozin. Alle studierne levede op til det primære endemål, der var en signifikant forbedring af langtidsblodsukkeret, HbA1c sammenlignet med placebo.

Hos Novo Nordisk frygter man ikke, at det nye middel vil æde af det danske selskabs GLP-1-succes Victozas markedsandele.

Forsknings- og udviklingsdirektør hos Novo, Mads Krogsgaard Thomsen, har tidligere vurderet over for Ritzau Finans, at det skyldes, at evnen til at sænke blodsukkeret ikke er helt så god, ligesom lægemiddelklassen giver lidt mindre vægttab.

Eli Lilly og Boehringer Ingelheim ventes ligeledes at indsende registreringsansøgning for Empagliflozin i Europa og Japan i løbet af 2013.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier