MedWatch

EMA vil begrænse brug af smertemedicin

De europæiske sundhedsmyndigheder vil begrænse brugen af smertemedicin med et specifikt stof, fordi det giver bekymringer over bivirkninger.

De europæiske lægemiddelsmyndigheder, EMA, har besluttet at opstille begrænsninger for brugen af medicin med stoffet cilostazol i Europa. Det skriver myndighederne i en pressemeddelelse fredag.

Det sker pga. bekymringer over bivirkninger fra stoffet, som markedsføres under navnene Pletal og Ekistol i Europa. Stoffet bruges til behandling af såkaldt claudicatio intermittens, en tilstand hvor dårlig blodtilstrømning til benene medfører smerter i musklerne og kan føre til gangbesvær.

På foranledning af de spanske medicinmyndigheder har EMA’s rådgivende komite, CHMP, gennemført en undersøgelse, som viste, at virkningen af stoffet kun opvejede de forbundne risici for et fåtal af patienter.

CHMP anbefaler derfor, at medicinen kun gives til patienter, hvis tilstand ikke er blevet forbedret af livsstilsændringer, såsom ændrede motions- og kostvaner, samt rygestop. Herudover bør medicinen ikke tages af patienter, som tager blodfortyndende medicin, eller har fortilfælde for hjerteproblemer, oplyser myndighederne.

 Tilskudsnævn ændrer omstridte smerteanbefalinger  

 Smertelæger i frontalangreb på tilskudsnævn 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier