MedWatch

Genmab-aktien skyder i vejret

Efter at have aflagt et flot regnskab stiger kursen på Genmab-aktien markant (Opdateret kl. 12.00).

Foto: Richard Drew

Genmab-aktien er kommet flyvende fra start fredag morgen, efter at selskabet leverede et flot regnskab for 2012 torsdag eftermiddag, der overgik egne forventninger.

Samtidig har Genmab fået en positiv analytikertilkendegivelse med på vejen, og samlet får det aktien til at stige med 6 pct. 108 kr. fra start. Ved middagstid er kursen steget med 11,4 pct.

Genmab overgik egne forventninger til driftsindtjeningen i 2012, selvom selskabet så sent som i starten af november sidste år opjusterede forventningerne som følge af et bedre end ventet salg af Arzerra.

Omsætningen landede på 485 mio. kr. mod Genmabs egne forventninger om 450 til 475 mio. kr., og driftsunderskuddet af fortsættende aktiviteter var kun på 117 mio. mod de ventede 125-175 mio. kr.

Fredag morgen indleder Nordea Markets desuden dækning af Genmab med den positive anbefaling "stærkt køb".

"Genmab har en stærk pipeline af antistoffer, som er efterspurgte i medicinalindustrien. Den fremtidige indtjening fra disse kan blive betydelig, men netop fordi hovedparten ligger i fremtiden, er estimatet behæftet med usikkerhed. Derfor er det en aktie med et ganske stort kurspotentiale, men også en højere risiko, end vi normalt ser," skriver Nordea i sin morgenkommentar fredag.

 Genmab overgik egne forventninger 

 Genmab: Børspause efter fejl 

 Genmab sælger fabrik til Baxter for en slik 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier