MedWatch

Biotekselskab rejser millioner og påbegynder skleroseforsøg

Et svensk biotekselskab har netop rejst et større millionbeløb fra en investor og er samtidig gået i gang med at rekruttere patienter til et nyt fase 3-studie af et sklerosemiddel.

Foto: Active Biotech

Svenske Active Biotech har sikret en større kapitaltilførsel fra sin eksisterende investor, Investor AB. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

Active Biotechs bestyrelse har udstedt seks millioner nye aktier til investoren til en pris på 45 svenske kr. per aktie, hvilket indbringer dem hele 270 mio. svenske kr.

”Jeg er meget tilfreds med, at Active Biotechs projektportefølje har fået yderligere finansiering fra Investor. Active Biotechs portefølje er nu modnet, og derfor vil vores fokus i de kommende 18 måneder være på at finde passende partnere og partnerstrukturer til hvert enkelt projekt,” udtaler den adm. direktør, Thomas Leanderson.

De mange millioner skal altså primært gå til at udbygge den eksisterende portefølje, hvor man bl.a. udvikler prostatakræftmedicinen TASQ i samarbejde med Ipsen Pharma og sklerosemidlet laquinimod i samarbejde med Teva Pharmaceuticals.

Indleder forsøg

Og Active Biotech og Teva har netop rekrutteret den første patient til et nyt studie af sklerosemidlet. Det skriver det svenske selskab i en separat meddelelse.

Studiet, som går under navnet CONCERTO, er et placeboforsøg i klinisk fase 3, hvor man skal undersøge virkningen og sikkerheden af laquinimod på patienter med multipel sklerose.

”Tidligere studier af mere end 2.400 personer med RRMS (Relapsing-Remitting Multiple Sclerosis, red.) peger på en unik profil for laquinimod, som har en direkte indvirkning på den neurodegenerative proces, der fører til handicap, og er den største bekymring i behandlingen af RRMS,” siger Dr. Timothy Vollmer, som står i spidsen for studiet.

Skal løfte arven

Men mens virksomheden selv er begejstret for lægemiddelskandidatens virkningsprofil, så ser FierceBiotechs John Carroll noget anderledes på det.

Han forklarer i en artikel, at medicinen allerede har fejlet i et klinisk fase 3-studie, hvor det ikke var i stand til at vise sig bedre end et placebomiddel i forhold til at forhindre tilbagefald for sklerosepatienterne.

Laquinimod er ellers udset til at redde Tevas skrantende forretning og løfte arven fra det storsælgende sklerosemiddel Copaxone, som står til at løbe af patent i 2015, skriver Carroll og tilføjer, at Teva for ganske nyligt også ansøgte om patent på en injicerbar behandling, som kombinerer Copaxone og laquinimod.

Men der er skarp konkurrence på markedet for sklerosemidler, hvor andre store aktører som Novartis og Biogen Idec også har lovende lægemidler under udvikling.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier