MedWatch

Topotarget-chef: Finansieringen rækker akkurat

"Som det er nu, skulle vi lige kunne nå i mål," siger direktøren i Topotarget om økonomien i at få selskabets lægemiddel mod lymfekræft i mål.

Foto: PR foto/Topotarget

Topotarget regner akkurat med at have kapital nok til at nå i mål med Belinostat til behandling af lymfekræft (PTCL). Det vurderer administrerende direktør Anders Vadsholt over for Ritzau Finans, efter at selskabet tirsdag har annonceret positive resultater fra et registreringsstudie med lægemiddelhåbet Belinostat til behandling af den sjældne lymfekræftform.

"Som det er nu, skulle vi lige kunne nå i mål. Men det er klart, at det er et område, som vi er meget opmærksomme på. Vi har muligheden for at rejse kapital enten via et konvertibelt lån eller en aktieudstedelse. Det er en del af vedtægterne, men det er kun, hvis vi anser det for værdiskabende for aktionærerne, at vi vil gå ud og sikre lidt mere luft," siger Anders Vadsholt.

Det springende punkt for Topotarget er, om og hvornår selskabet i givet fald modtager store milepæle fra sin partner Spectrum Pharmaceuticals.

Milepælsbetalingen afhænger af, at den amerikanske lægemiddelstyrelse accepterer, at registreringsansøgningen for Belinostat er egnet til gennemsyn. Det vil i givet fald udløse en en milepælsbetaling, der har en værdi på omkring 22 mio. dollar i dag. Spectrum venter at indsende registreringsansøgningen medio 2013, og herefter har FDA 75 dage til at vurdere, om ansøgningen er fuldstændig.

"Milepælsbetalingen er 10 mio. dollar i kontanter og 1 mio. aktier, der ved den nuværende markedskurs har en værdi på cirka 12 mio. dollar i dag," forklarer direktøren.

 Positive data for Topotargets store håb 

 Topotarget-dir: Flere muligheder for kapital-tilførsel 

 Fortsat pres på likviderne i Topotarget 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier