MedWatch

Fortsat pres på likviderne i Topotarget

Det danske biotekselskab kæmper fortsat med en skrumpende pengekasse, men håber på betydelige milepæle i løbet af 2013.

Foto: PR foto/Topotarget

Topotarget fortsatte i 2012 med at brænde penge af på udviklingen af lægemiddelhåbet Belinostat mod kræft.

Omsætningen tog et gevaldigt dyk til 2,4 mio. kr. fra 65,6 mio. kr. i 2011, og derfor voksede underskuddet også kraftigt. Før skat tabte Topotarget 81,4 mio. kr. mod et tab på 30,3 mio. kr. året før. Det var dog inden for forventningerne, da selskabet havde meldt ud om et tab på 80-85 mio. kr.

Som konsekvens af de mange omkostninger - 46,5 mio. kr. blev brugt på forskning og udvikling - er Topotargets likvide beholdninger nede på 41,5 mio. kr per 31. december 2012. Det fremgår af Topotargets regnskab for fjerde kvartal af 2012.

Ingen forventninger

Regnskabet indeholder ingen deciderede forventninger til 2013.

"I 2013 vil Topotarget fortsat fokusere på at føre belinostat på markedet, indledningsvist i USA. Vi vil fortsat arbejde på at hjælpe og forlænge livet for kræftpatienter og ser frem til at gøre tiltag, som vil hjælpe os til at nå denne målsætning," skriver Topotarget i sit kvartalsregnskab.

Der ventes top-line resultater for Belinostat mod perifer T-celle lymfekræft, PTCL, i løbet af første halvår af 2013, og at der indsendes en registreringsansøgning midt på året. Derfor er der håb om at få penge i kassen fra partneren Spectrum Pharmaceuticals.

"Inden for de næste 12 måneder forventer ledelsen at modtage betragtelige milepælsbetalinger fra Spectrum Pharmaceuticals, som vil gøre det muligt at videreudvikle belinostat efter medio-2013. Topotarget har derfor udarbejdet sit regnskab på en going-concern basis," lyder det fra Topotarget-ledelsen.

Topotarget er fortsat i gang med en gennemgang af selskabets strategiske muligheder, heriblandt en partneraftale for Belinostat uden for Spectrums geografiske område. En fusion eller et salg af selskabet er også til overvejelse.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier