MedWatch

”Det er et paradigmeskifte i medicinudviklingen”

Der er ifølge den tidligere direktør for EMA et paradigmeskifte i gang i biotek. Flere og flere selskaber skifter fokus fra brede indikationer hen mod udviklingen af orphan drugs.

”Et mindre biotekselskab ringede til mig den anden dag for at få råd. Folkene bag havde egentlig fokuseret på et lægemiddel til en bred indikation inden for en kardiovaskulær sygdom. Men nu skulle de i fase 3, og de havde ikke råd til at foretage de meget dyre studier med de nødvendigvis store patientpopulationer. Der var ikke nogen fra big pharma, der ville købe dem, og der var ikke nogen investorer, der ville kaste så mange penge i det. Så nu overvejede de i stedet om, de kunne skifte fokus, gå efter en mere snæver indikation og komme ind under orphan drug-lovgivningen.”

Historien er ifølge Thomas Lönngren, der indtil for to år siden var direktør for det europæiske lægemiddelagentur, EMA, langt fra enestående.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier