MedWatch

Analyse: Orphan-indtjening på niveau med anden medicin

Udviklingen af medicin til sjældne sygdomme har potentiale til at generere lige så meget omsætning som lægemidler udviklet til mere almindelige sygdomme, konkluderer ny analyse fra Thomsons Reuters.

Foto: Astrazeneca/PR

Der er stort potentiale i de såkaldte orphan drugs, der er medicin udviklet til sjældne sygdomme. Faktisk har et nyudviklet orphan drug potentiale til at sælge for lige så meget som et lægemiddel, der ikke er udviklet til sjældne sygdomme – set i forhold til lægemidlernes samlede levetid.

Det viser en analyse fra analysebureauet Thomsons Reuters. Faktorer som incitament fra myndighederne til at udvikle medicinen, mindre kliniske forsøg og høje succesrater, når stofferne skal godkendes, får orphan drugs til at være lige så økonomisk bæredygtige som medicin til behandling af mere udbredte sygdomme. Også selvom patientgrupperne ikke er nær så store.

Livstruende eller kronisk

Orphan drugs er defineret ved at være lægemidler til sjældne sygdomme, der højst rammer 5 ud af 10.000 personer i EU. Desuden skal det være en livstruende eller kronisk, invaliderende tilstand.

Det er estimeret, at der i dag findes mellem 5.000 og 8.000 sjældne sygdomme, og at disse sygdomme ses hos mellem seks og otte procent af befolkningen, skriver Pharma. Det svarer til, at mellem 27 og 36 millioner mennesker i EU er ramt af en af sygdommene.

Se listen over orphan drugs med den største indtjening her.

 

 Medicinalfirma kan lancere den første EU-behandling af sjælden sygdom 

 Stor appetit på at udvikle lægemidler mod sjældne sygdomme 

 Aamund klar til nyt strategisk træk i Bavarian 

 Nichemedicin baner vej for presset biotek 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier