MedWatch

Analyse: Orphan-indtjening på niveau med anden medicin

Udviklingen af medicin til sjældne sygdomme har potentiale til at generere lige så meget omsætning som lægemidler udviklet til mere almindelige sygdomme, konkluderer ny analyse fra Thomsons Reuters.

Foto: Astrazeneca/PR

Der er stort potentiale i de såkaldte orphan drugs, der er medicin udviklet til sjældne sygdomme. Faktisk har et nyudviklet orphan drug potentiale til at sælge for lige så meget som et lægemiddel, der ikke er udviklet til sjældne sygdomme – set i forhold til lægemidlernes samlede levetid.

Det viser en analyse fra analysebureauet Thomsons Reuters. Faktorer som incitament fra myndighederne til at udvikle medicinen, mindre kliniske forsøg og høje succesrater, når stofferne skal godkendes, får orphan drugs til at være lige så økonomisk bæredygtige som medicin til behandling af mere udbredte sygdomme. Også selvom patientgrupperne ikke er nær så store.

Livstruende eller kronisk

Orphan drugs er defineret ved at være lægemidler til sjældne sygdomme, der højst rammer 5 ud af 10.000 personer i EU. Desuden skal det være en livstruende eller kronisk, invaliderende tilstand.

Det er estimeret, at der i dag findes mellem 5.000 og 8.000 sjældne sygdomme, og at disse sygdomme ses hos mellem seks og otte procent af befolkningen, skriver Pharma. Det svarer til, at mellem 27 og 36 millioner mennesker i EU er ramt af en af sygdommene.

Se listen over orphan drugs med den største indtjening her.

 

 Medicinalfirma kan lancere den første EU-behandling af sjælden sygdom 

 Stor appetit på at udvikle lægemidler mod sjældne sygdomme 

 Aamund klar til nyt strategisk træk i Bavarian 

 Nichemedicin baner vej for presset biotek 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier