Lundbecks skizofreni-middel godkendt

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt skizofreni-midlet Abilify Maintena fra Lundbeck og partneren Otsuka.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Endnu en dag, endnu en godkendelse for Lundbeck.

Natten mellem torsdag og fredag har Lundbeck meddelt, at FDA har godkendt selskabets skizofreni-middel Abilify Maintena. Det kommer oven på torsdagens EMA-godkendelse af alkoholpillen Selincro.

Abilify Maintena er en injicérbar opløsning med forlænget frigørelse, en såkaldt intramuskulær depotformulering til behandling af skizofreni, der er udviklet i samarbejde med japanske Otsuka.

Første lancering rettet mod USA

"Abilify Maintena udgør en vigtig behandlingsmulighed til patienter og deres læger og plejere, som har et behov for en alternativ langvarig vedligeholdelsesbehandling af skizofreni, og vi er glade for, sammen med Otsuka, at kunne lancere det første produkt, som er en del af vores globale alliance. Lanceringen af Abilify Maintena er ligeledes Lundbecks første lancering målrettet det amerikanske psykiatrimarked, hvorved vi øger vores strategiske fokus på sygdomme i centralnervesystemet i USA," udtaler Lundbecks adm. direktør Ulf Wiinberg.

Midlet har i et 52-ugers placebo-kontrolleret, randomiseret fase 3-studie i behandling af patienter med skizofreni opfyldt både de primære og sekundære effektmål.

Milepælsbetaling til japanerne

Abilify Maintena bliver det første produkt, der kommercialiseres i den globale alliance mellem Lundbeck og Otsuka, som er rettet mod udvikling af CNS-behandlinger på verdensplan. Selskaberne forventer, at produktet bliver tilgængeligt i USA fra den 18. marts 2013.

Lundbeck står til at modtage 20 pct. af nettoomsætningen i midlet i USA fra Otsuka. De to selskaber vil samarbejde om markedsføringen af midlet.

Godkendelsen får ifølge Lundbeck ikke nogen indflydelse på de allerede udmeldte resultatforventninger til 2013. Det danske selskab skal dog som en del af aftalen med Otsuka betale en milepæl til japanerne på 100 mio. dollar i forbindelse med godkendelsen.

 Lundbeck vil surfe med på forsinket Asien-bølge

 Analytikerne udsætter væksthåb i Lundbeck til 2016

 Flere milepæle forude for medicinal-flagskibe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også