Ugebrev: To langsigtede investeringer

Aktieugebrevet sætter fokus på to life science aktier, hvor den ene er uden kortsigtede triggere, men med 25 pct.'s potentiale . Den anden aktie er dyr, men med momentum.
Foto: Richard Drew
Foto: Richard Drew
Af Ritzau Finans & Leonora Beck

ALK-Abellós europæiske omsætning er fortsat stagnerende, og denne trend ventes at fortsætte i 2013. Dog er pipelinen fortsat i klar fremdrift og solide partnerskaber med Merck i Nordamerika og Torii i Japan sikrer ALK-Abelló global fremdrift.

Det skriver Aktieugebrevet.

"ALK-Abelló handles netop nu til en børsværdi på 4,1 mia. kr. og har en egenkapital på 2,3 mia. kr. Den nuværende udbyttebetaling på 5 kr. per aktie vil blive fastholdt også i 2013," oplyser ugebrevet, der fastholder en langsigtet anbefaling på ALK-Abelló med et kursmål på 522 kr. per aktie, men advarer om at aktien kortsigtet kan komme under yderligere pres pga. manglen på kurstriggere i de kommende 3-4 måneder.

ALK-Abello lukkede fredag med en børskurs på 408,5 kr.

Fokus på GN

Regnskabet fra GN Store Nord blev torsdag belønnet med en flot kursstigning til 99,6 kr. på en ellers sur aktiedag. Det konstaterer Aktieugebrevet og forklarer det med, at regnskabet viste god organisk vækst i 4. kvartal 2012 på 7 pct. i headsetdivisionen Netcom og 10 pct. i høreapparatsdivisionen Resound.

Desuden fremhæves, at forventningen til 2013 er endnu flottere, hvor væksten ventes at nå 17-20 pct. i Netcom og 4-6 pct. i Re-Sound.

"I disse udfordrende økonomiske tider står organisk omsætningsvækst højt på investorernes ønskelister, og da GN samtidig kan præstere solide stigninger i indtjeningsmarginen, har GN lavet en perfekt cocktail, der aflejrer sig med markant effekt på bundlinjen," skriver ugebrevet.

Ugebrevet konstaterer, at aktien er fortsat dyr, men har momentum

" Ved kurs 100 er markedsværdien ca. 17 mia. kr., og prisen per indtjeningskrone (P/E) ligger dermed omkring 19-23, afhængigt af hvilket resultat man bruger som målepunkt," oplyser ugebrevet, der fremhæver at Resound-konkurrenten William Demant Holding handler til en konsensus P/E-2013 på ca. 19.

I det lys mener ugebrevet fortsat, at GN-aktien på langt sigt er for dyr trods de gode fremtidsudsigter, men vil dog ikke underkende dens overraskende stærke momentum.

"Spekulativt tror vi derfor, at aktien kan købes på kort sigt, hvis vi ser et tilbagefald mod 90-94, når regnskabseuforien letter, eller vi ser en generel markedskorrektion. Vores mål vil da være et brud af kurs 100 og således en upside på 10-15 pct. fra kurs 92," konkluderes det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også