MedWatch

Studie: Mangel på innovative lægemidler er en myte

Der har længe været udbredt enighed om, at der er mangel på nye innovative lægemidler i Storbritannien. Men det er faktisk slet ikke tilfældet, fastslår en ny undersøgelse.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

Den gængse opfattelse af, at tilgangen af nye innovative lægemidler fra Storbritannien er faldet markant over de seneste par årtier, har overhovedet ikke bund i virkeligheden. Faktisk forholder det sig nærmere omvendt, afslører et nyt studie, som netop er blevet offentliggjort i British Medical Journals online-tidsskrift, BMJ Open.

Selvom der i de senere år er blevet spyttet markant flere penge i forsknings- og udviklingsprojekter, er opfattelsen, at antallet af nye lægemidler er faldet, og forskerne bag den nye undersøgelse satte sig derfor for at undersøge, om det nu også holdt vand.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier