MedWatch

Lundbeck-resultat skaber usikkerhed

Lundbecks skuffende bundlinje svækker tilliden til medicinalkoncernens fremtidsudsigter, mener analytiker. Læs her hvorfor.

Den samlede analytikerskare havde forventet en markant større bundlinje, end hvad Lundbeck med sit årsregnskab onsdag morgen kunne byde på.

Selvom toplinjen var en lille positiv overraskelse, gør den rundbarberede bundlinje sig skyld i, at Lundbeck skaber usikkerhed om de fremadrettede resultater, mener analytiker i Sydbank Søren Løntoft.

”De gør det af de rigtige grunde, men det skaber usikkerhed omkring indtjeningsgrundlaget i de kommende år og i øvrigt også om indtjeningen i 2015,” siger han til MedWatch.

Omkostninger overrasker

De rigtige grunde er ifølge ham investeringer i forskning og udvikling, produktlanceringer og ekspansion. Men han er overrasket over omkostningsniveauet.

”Det er jeg i forhold til den guidance, som Lundbeck stak ud for 2012, hvor de sagde et ebit var mellem 2 og 2,5 mia. kr. Det spænd var meget afhængig af, om de fik den milepælsbetaling fra Takeda. Den fik de i 4. kvartal, så de burde ramme i den øvre ende af det guidance interval, i forhold til de tidligere meldinger har lydt på,” fortæller Søren Løntoft Hansen.

I december sidste år sænkede Lundbeck forventningerne til driftsresultatet i de kommende år, fordi selskabet vil bruge penge på at investere i en ny række produktlanceringer.

”Man havde muligheden for at sige i december måned, at de ender i den lave ende af guidance, selvom vi modtager milepælsbetalingen. Det går lidt ud over tilliden til Lundbeck. De gør det af de rigtige årsager, simpelthen fordi de har mange nye midler i deres udvikling, men det ændrer ikke på, at det skaber noget usikkerhed omkring, hvilket indtjeningsniveau vi vil se fremadrettet og i sær i 2015 og 2016,” siger Søren Løntoft Hansen.

Skal fortælle om 2015

Han understreger, at det ikke er et kæmpe tillidsbrud, men at han undrer sig over udviklingen i fjerde kvartal.

Hvad kan Lundbeck gøre for at genskabe tilliden?

”Man kunne måske løfte sløret lidt for 2015. Hvad går man og regner med? Ellers gælder det for Lundbeck om at ride stormen af de næste år og frem for alt få penetrere markedet med de nye midler , som er blevet godkendt og få de midler, man har i pipeline ud på markedet.”

 Patentudløb er igen på dagsordenen i Lundbeck

 Ny direktør skal hjælpe Lundbeck-midler på markedet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier