MedWatch

Dansk HIV-projekt samarbejder med stort medicinalselskab

En forskergruppe har fået et tocifret millionbeløb til at videreføre dens arbejde med et stof, der potentielt kan være en behandling mod HIV-virusset. Internationalt medicinalselskab deltager også i forskningen.

Foto: Colourbox

Der findes i øjeblikket ikke nogen behandling, der kan fjerne hiv-virus fra cellerne igen, men nu har en forskergruppe på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet fundet et stof, der kan aktivere HIV-virus. Når hiv-virus aktiveres, bliver de celler, som hiv-virus har gemt sig i, synlige og sårbare overfor kroppens immunforsvar.

Det oplyser Aarhus Universitet, der også kan meddele, at gruppen har modtaget 12,1 mio. kroner over tre år i støtte fra Det Strategiske Forskningsråd.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier