Alternativ kræftbehandling med inaktiv HIV-virus

Amerikanske forskere har opdaget, at man kan behandle leukæmi med en inaktiv version af HIV-virussen. Flere dødeligt syge patienter har allerede overvundet sygdommen med behandlingen, og schweiziske Novartis er så begejstrede, at de har smidt 20 mio. dollar på bordet til yderligere forskning.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Forskere fra University of Pennsylvania har fundet en yderst alternativ måde at behandle blodkræftsygdommen leukæmi på – inficer patienten med en inaktiv version af HIV-virussen. Det skriver New York Times.

Den inaktive virus – som ellers normalt er skyld i sygdommen AIDS – bidrager til en genetisk omprogrammering af patientens immunsystem, så det selv går i gang med at bekæmpe kræftlidelsen.

Og behandlingen har allerede vist sig yderst effektiv. Indtil videre er der kun 12 patienter med fremskreden leukæmi, som har modtaget den eksperimentelle behandling, der tilbydes på en række hospitaler og kræftcentre i USA.

Men 4 af de behandlede patienter blev fuldstændig kræftfri og 4 andre så en klar forbedring af deres tilstand. 2 personer havde ingen virkning af behandlingen, mens en enkelt fik det bedre, men oplevede tilbagefald. Den sidste patient havde lige startet behandlingen og manne kunne derfor ikke evaluere på effekten endnu, afslørede forskerne på et møde for The American Society of Hematology i Atlanta.

Begejstrede eksperter

Og en række eksperter, som ikke er involveret i projektet, er yderst begejstrede for resultaterne.

”Jeg mener, at det er et enormt gennembrud,” siger kræfteksperten Dr. Ivan Borello fra Johns Hopkins University School of Medicine ifølge NY Times, og Dr. John Wagner, director of pediatric blood and marrow transplantation ved University of Minesota, kalder resultaterne ”fænomenale”.

Du kan læse hele artiklen fra New York Times her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også