MedWatch

Direktør: Venturefondenes model duer ikke

Symphogens adm. direktør, Kirsten Drejer, mener, at den tidshorisont, som mange venturefonde opererer med, er alt for kortsigtet.

Symphogen er nået langt, selskabet har hentet internationale kapaciteter til direktionen, rejst et trecifret millionbeløb og indgået en milliardaftale med Merck KGaA.

Men man har endnu ikke nået det store mål; at få et lægemiddel på markedet. Og ifølge selskabets adm. direktør Kirsten Drejer kommer det til at tage lang tid endnu.

Til Berlingske siger hun søndag, at kræftmidlet Sym013, hvis alt går rigtigt, kan være færdigudviklet af Symphogen i 2020, 20 år efter selskabets stiftelse.

Hvis man vil bygge rigtige virksomheder

"Vi har det, der skal til for at bygge en rigtig virksomhed, som på lang sigt får sine egne produkter på markedet, og jeg har aftalt med mine investorer, at vi vil skabe en succesfuld biotekvirksomhed med basis i Danmark. Det har jeg gjort med afsæt i en analyse af de mest succesfulde biotekvirksomheder, og de har i gennemsnit brugt 1 milliard dollar og 20-25 år på at nå frem til et overskud," siger Kirsten Drejer til avisen.

Det er en tidshorisont, som ifølge direktøren er væsentligt længere end den, venturefondene opererer med.

"De forudsætninger tror jeg ikke, der er ret mange i Danmark, der forstår. Mange venturefonde kører med en 10-årig horisont, og den model duer jo ikke, hvis man vil bygge rigtige virksomheder. Hvis jeg tænker på det fra Danmarks side, så er det det, vi gerne vil. Vi vil jo netop gerne bygge virksomheder, der skaber arbejdspladser. Vi bliver nødt til at tro på, at vi i Danmark kan skabe nogle nye virksomheder som Novo Nordisk," siger hun.

 "Ikke attraktivt for udenlandske investorer"

 Panelet: Sådan skaber vi fremtidens bioteksuccesser

 ”Vi mangler desperat finansieringsmuligheder” 

 Lundbeckfond og Dansk Biotek i appel om ny stats-model 

 Symphogen i milliardaftale

 Erfaren iværksætter vil finde biotek-succeser 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier