Baxter køber blødermedicin fra konkursramt selskab

Baxter International har opkøbt de globale rettigheder til endnu et klinisk program rettet mod hæmofili.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Virksomhederne Ipsen og Inspiration Biopharmaceuticals har annonceret salget af deres førende hæmofiliprogram, OBI-1, til Baxter International. Det fremgår af en pressemeddelelse på Inspirations hjemmeside.

Ifølge aftalen får Baxter de globale rettigheder til lægemidlet, som er i de afsluttende kliniske faser, og overtager samtidig Ipsens produktionsfaciliteter i Milford, Massachusetts.

Den samlede pris på handelen kan ende med at overstige 700 mio. dollar, oplyser selskaberne, og det inkluderer en up-front betaling på 50 mio. dollar, milepælsbetalinger relateret til udvikling på op til 135 mio. dollar, samt en tocifret procentdel af det, årlige globale nettosalg.

”Inspiration blev grundlagt af familier, som er personligt berørte af hæmofili, så det at tilbyde innovative terapier til patienterne har altid været en væsentlig del af vores mission,” siger John P. Butler , adm. direktør for firmaet, som begærede sig konkurs i slutningen af oktober.

”Baxter har et længerevarende engagement i hæmofili-området, og vi er glade for, at de vil bruge deres ekspertise til at bringe denne innovative terapi til folk, som har begrænsede behandlingsmuligheder på nuværende tidspunkt,” tilføjer han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også