Aamund: ”Der er åbenbart ikke nogen huller i hendes uvidenhed”

Biotek-iværksætter Asger Aamund er ikke enig med erhvervs- og vækstminister Annette Wilhelmsen i hendes vurdering af dansk erhvervsliv. Hvis virksomhederne havde fulgt Vilhelmsens tankegang, så ville B&O stadig sælge sort-hvid fjernsyn, mener han blandt andet.
Foto: Sofia Wraber
Foto: Sofia Wraber

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen har med sin kommentar om, at virksomhederne tænker for meget på profit og for lidt på samfundets bedste, ikke forstået det helt grundlæggende i erhvervsøkonomi. Det mener Asger Aamund, formand for Bavarian Nordic, ifølge bt.dk.

”Der er åbenbart ikke nogen huller i hendes uvidenhed. Det er ikke virksomhederne, der skaber krise. Det er den politik, der bliver ført. Alle virksomheder ser det som sin fornemste opgave at skabe vækst. Der er også mange virksomheder, der har lært af krisen og skaber værdi og tjener penge i disse år. Problemet er, at vi er i konkurrence med andre lande om at tiltrække kapital og kloge hoveder,” siger Aamund til bt.dk.

SF-ministeren er kommet under voldsomt pres efter et interview med Kjerteminde Avis, hvor hun bl.a. siger:

”De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering, fastslår hun. Prøv at se på den reelle situation. Renten har aldrig været lavere. Virksomhederne har mere kapital til rådighed, end det længe er set. Den almindelige forbruger har typisk flere penge til rådighed end nogensinde.”

Aamund: Regeringen styrer os mod afgrunden

Hun tilføjer, at ”hvis vi alle så på fællesskabets interesser i stedet for den enkelte virksomheds eller den enkelte persons, ville meget være anderledes. Hvis virksomhedsejeren for eksempel ikke har som mål, at hans virksomhed skal være i så stor vækst med det mål, at en kapitalfond skal få øje på den.”

En tanke, som Aamund bestemt ikke kan følge:

”Hvis virksomhederne havde fulgt Vilhelmsens tankegang, så ville B&O stadig sælge sort-hvid fjernsyn. Vi har bygget vort land på vores konkurrenceevne, og det kan vi ikke i dag,” siger han og senere i interviewet fyrer han selv en bredside af mod regeringen:

”Med den politik, der bliver ført lige nu, så styrer de landet mod afgrunden. Det er lige før, man håber, at de vil accelerere og ramme bunden så hurtigt som muligt, så vi kan få rettet op.”

Ministeren så sig i denne uge nødsaget til at præcisere sine udtalelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også