MedWatch

Frihandel kan give eksport-boost af medicin og udstyr

En frihandelsaftale med Sydkorea forventes at blive en målestok for de forhandlinger, som EU-Kommissionen i øjeblikket fører med lignende lande. Det kan få meget stor betydning for toldsatser på medicin og medicinsk udstyr.

Seoul | Foto: Jyllands-Posten

Den 1. juli 2011 indgik EU den hidtil mest ambitiøse og omfattende frihandelsaftale med Sydkorea nogensinde. Størstedelen af toldsatser for farmaceutiske produkter og medicinsk udstyr afskaffes med det samme, mens nogle toldsatser gradvist elimineres.

Aftalen med Sydkorea forventes at blive en målestok for de forhandlinger som EU-Kommissionen i øjeblikket fører med lignende lande.

Dette betyder blandt andet, at det farmaceutiske kapitel, som indeholder alle bestemmelserne inden for det farmaceutiske område, vil blive forsøgt inkorporeret i fremtidige aftaler med vækstøkonomier på samme udviklingsniveau. Med det succesfulde udfald af EU-Sydkorea aftalen forventes der derfor betydelige gevinster for den farmaceutiske industri i EU i kommende frihandelsaftaler. 

Det skriver Therese Hermann og Lars Wilkinson fra Udenrigsministeriet i en klumme her på MedWatch. Læs klummen her: Frihandelsaftaler kan skabe nyt eksporteventyr

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier