MedWatch

Kina reducerer medicinpriserne på ny

I et forsøg på at reducere sundhedsomkostningerne i landet nedsætter den kinesiske regering nu maksimalprisen på mere end 400 lægemidler med gennemsnitligt 15 pct.

Foto: Colourbox

Den kinesiske National Development and Reform Commission (NDRC) meddeler onsdag på sin hjemmeside, at man vil nedsætte den maksimale detailpris på mere end 400 lægemiddelsvarianter med gennemsnitligt 15 pct. Det skriver Bloomberg.

Prisnedsættelserne kommer til at gælde for lægemidler mod luftvejssygdomme og til smertebehandling, samt andre typer specialmedicin, og ændringerne træder i kraft allerede d. 1. februar.

Det er det seneste i en række af forsøg på at reducere medicinomkostningerne for Kinas aldrende befolkning. Nyhedsmediet skriver således, at det er den fjerde prisregulering i Kina siden 2011. Tidligere har man nedjusteret priserne på antibiotika, vacciner og kræftmedicin.

Læs også: Kina sænker medicinpriserne

NDRC oplyser, at prisen på dyrere lægemidler vil blive nedsat med op til 20 pct., mens nogle typer billigere medicin – ligesom ved tidligere prisjusteringer – vil få prisen opjusteret, for at anspore yderligere produktion af disse.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier