Lungekræftmiddel fejler i kliniske studier

Et lægemiddel mod lungekræft, som Merck deltager i udviklingen af, var ikke i stand til at opfylde det primære end-point i et afgørende fase-3 studie.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Biotekvirksomheden Oncothyreon, som fokuserer på udviklingen af lægemidler til kræftbehandling, oplyser i en pressemeddelelse, at lægemidlet L-BLP25 ikke opfyldte det primære end-point i et netop overstået fase 3-studie ved navn START.

Studiet blev foretaget af Merck Serono, en underafdeling af medicinalgiganten Merck, gennem en licensaftale med biotekvirksomheden. Men det har altså vist sig, at lægemidlet, der tidligere var kendt under navnet Stimuvax, ikke førte til en forbedring af levetiden for patienter med lungekræft, oplyser Oncothyreon.

Direktøren for Oncothyreon, Robert L. Kirkman, forklarer, at L-BLP25 har været under udvikling i mere end ti år i Oncothyreon og forløbervirksomheden Biomira. Han siger samtidig:

”Disse resultater fra START-studiet er skuffende både for patienter med NSCLC (en type lungekræft, red.) og for de mange mennesker, som har været involveret i L-BLP25 programmet.”

Yderligere analyser

Selvom midlet ikke opfyldte det primære end-point, så man ifølge virksomheden en betydelig effekt af L-BLP25 for visse undergrupper.

Man planlægger derfor grundigere analyser af resultaterne inden for de næste par uger, ligesom Merck Serono planlægger at diskutere dataene med eksterne eksperter og sundhedsmyndigheder over de kommende måneder.

”Vi tror på, at START-studiet vil give en vigtig videnskabelig indsigt i potentialet af immun-terapier i behandlingen af denne frygtelige sygdom, og vi har i sinde at diskutere disse data med det videnskabelige samfund og lovgivningsmyndigheder for at få deres råd om de potentielle næste skridt,” siger Dr. Annalisa Jenkins, som er Head of Global Drug Development and Medical for Merck Serono.

 Fejlslagent lungekræftforsøg er femte nederlag på stribe for Eli Lilly

Gigant lukker kræftstudier efter manglende resultater

 Godt nyt i kamp mod lungekræft 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også