MedWatch

Analytiker: En stor negativ overraskelse

Det er en stor, negativ overraskelse, at Lundbeck onsdag sænker sine finansielle forventninger til 2013 og 2014, mener analytiker fra Alm. Brand.

Aktiemarkedet rundbarberer aktien med 17 pct. til 80,5 kr., og blandt analytikere er der tydelig skuffelse at spore over Lundbecks sænkning af forventningerne til 2013 og 2014.

"For 2014 er det her er en kraftig skæring i forhold til, hvad både analytikerne og markedet forventede, mens 2013 skuffer marginalt. Der er ikke noget nyt i, at de øger omkostningerne til produktlanceringer. Det var lagt i vores modeller. Det, der mangler, er en milliard på toplinjen, som ryger hele vejen ned igennem vores modeller. Så det er toplinjen, der skuffer, og sekundært, at vi nu skal indregne en stigende indsats på forsknings- og udviklingsområdet," siger analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, til Ritzau Finans.

Medicinalkoncernen venter nu en omsætning i 2013 på 14,1 til 14,7 mia. kr. og et driftsresultat på 1,6 til 2,1 mia. kr. For 2014 ventes en omsætning på cirka 14 mia. kr. og et driftsresultat på 0,5 til 1,0 mia. kr., eller markant mindre end selskabets tidligere finansielle mål om en omsætning på mindst 14 mia. kr. og et driftsresultat på ikke under 2 mia. kr.

Lundbeck forklarer nedjusteringen med øgede udgifter til salg, distribution og produktudvikling samt pres på den europæiske forretningsdrift.

Hos Alm. Brand vurderer Michael Friis Jørgensen dog især, at aktiemarkedet har skudt galt, når det kommer til to faktorer, der påvirker Lundbecks indtjening markant om et par år. Det gælder dels effekten af kopikonkurrence til Alzheimersmedicinen Ebixa samt det faktum, at Lundbeck nu flager, at det forventer selv, at bruge penge på at indlede det afsluttende studie med lægemiddelkandidaten Lu AE58054 til behandling af Alzheimers Sygdom. Hidtil har markedet regnet med, at Lundbeck først indleder det milliarddyre studiet, når det har fundet en partner.

"Derfor vurderer jeg også, at der er tale om worst case scenarie. Der er jo ingen tvivl om, at de stadig leder efter en partner," siger Michael Friis Jørgensen.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier