MedWatch

Analytiker: Lundbeck fik god pris

Det var godt købmandskab af Lundbeck af sælge sine ikke-kerneprodukter fra, mener Alm. Brand Markets-analytiker. Læs her, hvorfor.

Lundbeck har gjort en god handel med salget af ikke-kerneprodukter til italienske Recordati for op til omkring 570 mio. kr. Det vurderer Lundbeck-analytiker hos Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, over for Ritzau Finans.

Han hæfter sig ved, at prisen er ganske høj, når der ses på den årlige omsætning, som produkterne henter hjem. De ti lægemidler tegnede sig sidste år for en omsætning på 255 mio. kr., og selv om marginerne ikke er kendte i markedet, har de næppe været høje, vurderer analytikeren.

"Lundbeck arbejder meget strategisk på at optimere forretningen, og dette er endnu et skridt på vejen. Det er ikke produkter, man har ønsket at satse på, og blot noget, man fik med sig, da man købte Lundbeck Inc. (Lundbecks amerikanske datterselskab, red). Så det er rigtig positivt også set i lyset af prisen," siger Michael Friis Jørgensen.

Han vurderer, at aktien bør kunne stige et par kroner på handlen - også fordi Lundbeck-aktien fredag faldt trods en europæisk anbefaling af markedsføringstilladelse til lægemidlet Selincro til behandling af alkoholafhængige. Efter de første 20 minutters handel er Lundbeck-aktien steget 0,9 pct. til 99,05 kr.

Under forbehold for godkendelse af konkurrencemyndighederne modtager Lundbeck i første kvartal næste år 80 mio. dollar fra handlen samt yderligere op til 20 mio. dollar ved overdragelse af produktregistrering. Pengene fra salget af produktporteføljen skal investeres i Lundbecks geografiske ekspansion og porteføljen af nye produkter.

Salget bør ifølge Alm. Brand-analytikeren ikke få indflydelse på Lundbecks minimumsforventninger til 2013 og 2014 om en omsætning på mindst 14 mia. kr. og et driftsresultat på mindst 2 mia. kr.

 Stor-udsalg i Lundbeck

 Lundbeck-dir. fortrøstningsfuld med tilskud til alkoholpille 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier