Stor-udsalg i Lundbeck

Udenlandsk medicinalselskab overtager en stribe ikke-kerneprodukter for op imod 570 mio. kr.

Medicinalkoncernen Lundbeck har indgået en aftale med italienske Recordati, der køber en række produkter uden for Lundbecks kerneforretning, primært vedrørende USA.

Det sker som led i Lundbecks langsigtede strategi om at ”fokusere på nyere, innovative strategiske produkter i sin portefølje, som er rettet mod psykiatriske og neurologiske sygdomme.”

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen fredag aften. Der tages forbehold for godkendelse af konkurrencemyndighederne.

“Dette frasalg giver os mulighed for at skærpe vores fokus på at videreudvikle behandlingsmetoder til mennesker med psykiatriske og neurologiske lidelser – et sygdomsområde, hvor vi for nylig har lanceret tre nye produkter i USA og står overfor at lancere en række flere inden for det kommende år,” siger Lundbecks koncernchef Ulf Wiinberg.

Recordati vil ifølge meddelelsen ansætte en række af de Lundbeck-medarbejdere, som primært har arbejdet med de produkter, som er omfattet af transaktionen.

Afslutning på frasalg

Transaktionen markerer afslutningen på den frasalgsproces, der blev indledt i 2011, hvor tre øvrige ikke-kerneprodukter blev solgt, påpeger Lundbeck.

Ved aftalens berigtigelse, som forventes at finde sted i 1. kvartal 2013, vil Lundbeck modtage USD 80 mio., svarende til ca. DKK 455 mio., og der vil ske en yderligere betaling af op til USD 20 mio.,ca. DKK 115 mio, ved overdragelse af produktregistrering .

”Indtægten fra frasalget forventes at blive reinvesteret i Lundbecks geografiske ekspansion samt den strategisk vigtige portefølje af nye produkter,” hedder det i meddelelsen.

Frasalget får ingen indflydelse på Lundbeck-koncernens resultatforventninger til 2012.

FAKTA:

*Som led i transaktionen har Recordati erhvervet rettighederne til følgende produkter: Chemet® (succimer), Cosmegen® (dactinomycin til injektion), Desoxyn® (methamfetamin hydroklorid), Elspar® (asparaginase), Indocin® (indomethacin), Mustargen® (mechlorethamin HCL til injektion), NeoProfen® (ibuprofen lysin), Panhematin® (hemin), Peganone® (ethotoin) og Tranxene® (clorazepat). I henhold til aftalen erhverver Recordati alle Lundbecks rettigheder og forpligtelser til fremstilling, distribution og salg af produkterne.

 

*Recordati er en europæisk farmaceutisk koncern, som blev grundlagt i 1926. Selskabet er noteret på den italienske fondsbørs og har over 3.200 medarbejdere inden for forskning, udvikling, fremstilling og markedsføring af lægemidler. Recordati har hovedkontor i Milano, Italien, og har aktiviteter i de største europæiske lande samt i Central- og Østeuropa og Tyrkiet.

Kilde: Lundbeck

Ny direktør for Lundbeck Pharma

Lundbeck i fase 3 med Alzheimersmiddel 

Lundbeck kigger patienterne dybere i hjernen

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også