MedWatch

Prostatakræft-terapi opnår positive resultater

En immunterapi mod prostatakræft fra et amerikansk biotekselskab har opnået positive resultater i et netop overstået fase 1-studie.

Vaccinefirmaet NewLink Gentics meddeler tirsdag, at man har opnået opløftende testresultater i et fase 1-studie med virksomhedens HyperAcute Prostate Cancer Immunotherapy. Det skriver FirstWord Pharma.

Resultaterne af undersøgelsen, som blev foretaget på Nebraska Medical Center og involverede 8 patienter med prostatakræft, er netop blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Immunotherapy”.

Studiet viste, at immunterapien var sikker og i stand til at øge immunresponsen mod alphaGal epitoper - den såkaldte anti-alphaGal lgG-respons - for samtlige patienter.

70 måneders overlevelse

Sikkerhedsprofilen fra studiet var i tråd med tidligere undersøgelser af immunterapien til behandling af lunge-, modermærke- og bugspytkirtelkræft. Den gennemsnitlige overlevelse i studiet var på 25,1 måneder, og en enkelt patient med knoglemetastaser overlevede i mere end 70 måneder.

”Den favorable sikkerhedsprofil for denne agent kombineret med beviser for en vaccinefremkaldt immunrespons i patienterne indikerer med al tydelighed, at denne terapi burde studeres i en omfattende kontrolundersøgelse,” siger Dr. George P. Hemstreet, som stod i spidsen for studiet, ifølge hjemmesiden.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier