MedWatch

DNA-baseret vaccine kan måske bruges som kræftbehandling

En eksperimentel, terapeutisk kræftvaccine har i et fase-1 studie vist sig at være i stand til at frembringe immunreaktioner, der kan slå celler i forstadiet til kræft ihjel. Yderligere studier skal fastslå, om vaccinen kan bruges i behandlingen af livmoderhalskræft.

Foto: Colourbox

Inovio Pharmaceuticals har netop overstået et vellykket klinisk forsøg med den terapeutiske, syntetiske vaccine VGX-3100. Det meddeler virksomheden i en pressemeddelelse på sin hjemmeside onsdag. Studiet viste, at vaccinen var i stand til at producere immunreaktioner mod antigener forårsaget af kønssygdommen human papillomavirus (HPV).

Ydermere viste disse immunreaktioner sig at kunne dræbe celler, som pga. virussen var ved at udvikle sig til kræftceller. Og det giver håb om, at vaccinen kan bruges til at bremse eller helt få bugt med denne celleforandring, kendt som dysplasi, og i sidste ende kurere kræft i livmoderhalsen. Denne mulighed bliver netop nu afprøvet i et globalt fase-2 studie med vaccinen, med deltagelse af 148 patienter, der viser tegn på celleforandring i livmoderhalsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier