MedWatch

Eli Lilly sætter studie i bero

Medicinalkoncernen Eli Lilly meddeler, at man har sat et klinisk studie af gigtmidlet tabalumab i bero pga. manglende effekt. Men den Indiana-baserede gigant var ikke ene på banen med negative gigt-nyheder

Foto: Eli lilly/PR

Medicinalgiganten Eli Lilly meddeler torsdag, at man har nedlagt et fase 3-studie af lægemidlet tabalumab til behandling af patienter med moderat-til-svær leddegigt ”pga. manglende effekt”. Det skriver FirstWord Pharma.

Det kliniske studie med navnet FLEX-M var blot et af tre studier af midlet, og virksomheden siger, at det vil studere midlet yderligere i andre studier og fastslår, at beslutningen om at stoppe forsøget ikke har noget med sikkerhedsbekymringer at gøre.

”Resultaterne fra dette studie var uventede baseret på data fra tidligere [studier] med tabalumab,” udtaler Eiry Roberts, VP of autoimmune product development for Eli Lilly ifølge hjemmesiden.

Nyheden kommer samme dag som en anden stor aktør, AstraZeneca, meddelte, at deres gigtmiddel fostamatinib, ikke kunne fremvise den samme effekt som Abbotts blockbuster, Humira, på patienter med leddegigt.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier