MedWatch

Bank: Godt indtryk af ny ALK-strategiplan

Strategien i ALK er rigtig, men en smule mere positiv end Jyske Banks forventninger, lyder det fra banken i en ny analyse.

Foto: ALK / PR

Jyske Banks analytikere ser positivt på fremtidsudsigterne for den danske medicinalvirksomhed ALK Abelló. Det skriver banken i en analyse.

"For første gang præsenterede ALK en langsigtet prognose for deres produktion af tabletter. Prognosen på 500 mio. tabletter er meget positiv og er en kombination af både ALK, Merck og Toriis forventninger. Vores estimat er stadig lavere end ALKs forventninger til salget af tabletter i USA og Japan," skriver Jyske Bank.

Der henvises i analysen desuden til, at "Merck og Torii mangler at overbevise allergologer om, at vacciner i tabletform ikke vil ødelægge men udvide deres forretninger med succes."

ALK Abelló har desuden annonceret, at produktporteføljen skal ned under halvdelen af det nuværende niveau. Virksomheden vil således sænke antallet af produkter til 400 i 2016 fra 1000 produkter i dag, og det vil samlet spare ALK for 100 mio. kr. i udgifter. Besparelsen ventes desuden at blive fuldt realiseret allerede i 2016, ligesom en strømlining af selskabets salg- og markedsføring skal spare penge til geninvestering i nye markeder.

Jyske Bank venter en samlet omsætning for ALK Abelló på 2402 mio. kr. i 2012 med en mindre nedgang i 2013 til 2356 mio. kr., fremgår det af analysen. Banken fastholder sit kursmål fra den 20. november på 455 kr., samt vurderingen "fair".

Aktien handles fredag klokken 14 til 390 kr. per aktie.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier