Sydbank: Høremedicin har stort potentiale

De mange forskellige typer af hørelidelser vil gøre det svært at ramme den perfekte formel, og det vil tage mange år, før en evt. høremedicin kan ramme markedet. Men Danmark kan komme til at spille en rolle.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans

Fremskredne forsøg med en medicinsk behandling af høretab fra det schweiziske biotekselskab Auris Medical vækker stor opsigt i medicinalbranchen, der kaster investeringer efter det hidtil uudnyttede område, skriver nyhedsbureauet Reuters mandag.

Og der kan ligge et stort potentiale i medicinsk behandling af hørerelaterede lidelser, hvis det lykkes at få godkendt et produkt til behandling, vurderer Morten Imsgard, der beskæftiger sig med høreapparatindustrien som analytiker hos Sydbank.

"Hvis man får held til at lave et medicinsk indgreb, der kan hjælpe hørehæmmede, vil det åbne for et meget stort potentiale. I jagten på den ideelle løsning for hørehæmmede, kan et medicinsk indgreb være en del af det," siger han til Ritzau Finans.

Analytikeren peger blandt andet på den stigmatisering, som høretab er omgivet af, idet mange hørehæmmede ofte har svært ved at opsøge hjælp, fordi man helst ikke vil ses med et høreapparat.

Finte

Der er dog den store finte ved høretab, at der findes mange typer af lidelsen, hvorfor det kan være svært at ramme den perfekte formel, ligesom en eventuel medicinsk løsning givetvis vil tage mange års udvikling, før den kan være klar til markedet.

"Vi taler om en del år, for det er voldsom svært. Det er et forholdsvist nyt område i medicinalindustrien, så man har ikke rigtig noget at læne sig opad. Det kræver en masse arbejde og en vis portion held," siger Morten Imsgard.

En medicinsk tilgang til høretab vil dog ikke nødvendigvis kun være uventet konkurrence for verdens førende høreapparatproducenter, der blandt andre tæller danske GN Store Nord og William Demant Holding.

Danmark kan spille en rolle

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, har allerede investeret penge i to udviklingsselskaber, der kigger på medicinske løsninger, skriver Reuters, og der vil godt kunne blive tale om vidensdeling, vurderer Morten Imsgard. Måske særligt i Danmark.

"Høreapparatproducenterne har en masse viden omkring ørets opbygning. Særligt i Danmark har vi meget viden om netop hørehæmmede, og derfor kan man godt forestille sig, at vi kan komme til at spille en rolle i udviklingen på et senere tidspunkt," siger han.

Ifølge Reuters estimerer den britiske velgørenhedsorganisation Action on Hearing Loss, der arbejder for de omkring ni millioner døve og svært hørehæmmede i Storbritannien, at det vestlige marked for medicinsk behandling af hørehæmmede rummer et årligt potentiale på 4,6 mia. dollar (26,3 mia. kr.).

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også