MedWatch

Tysk milliardopkøb kan booste produktion i Danmark

Kemikoncernen BASF vil købe det dansk-norske selskab Pronova Biopharma, der har sit hovedsæde i Norge men produktion i Kalundborg. Opkøbet kan betyde større produktion i Danmark men kun få ekstra arbejdspladser.

Hvis aftalen mellem Tysklands største kemikoncern BASF og medicinalselskabet Pronova Biopharma, om at købe sidstnævnte for 3,8 mia. kr. falder på plads, kan det betyde ekstra produktion i Danmark. Det skriver Børsen.

Pronova Biopharma har hovedsæde i Norge men en stor del af sin produktion af medicin i Danmark.

"Det betyder helt klart, at vi mere at lave", vurderer direktøren for det danske datterselskab, Carsten Hjorth Jensen.

Den danske del af firmaet blev startet op for tre år siden i Kalundborg og har ca. 100 ansatte. Selskabets middel er et omega-3 middel kaldet Omacor og har opnået blockbusterstatus. Det  skal fra 2013 sælges på det japanske marked, hvilket også vil øge den danske produktion, såfremt fremstødet bliver en succes.

Læs også: Milliardbud på norsk medicinalfirma

Kun få ekstra job

Hvis handlen går igennem, vil Pronova blive en del af BASF's Nutrition & Health-division, og ifølge den danske direktør er der en række synergier mellem koncernens andre selskaber og Pronova Biopharma, der skal udnyttes.

Han advarer dog mod at tro, at en udvidelse af produktionen i Kalundborg vil give et tilsvarende boost i antallet af arbejdspladser.

"Måske skal vi øge arbejdsstyrken med 10 pct., hvis vi skal nå vores kapacitetsmaksimum," siger Carsten Hjorth Jensen til Børsen.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier