MedWatch

Flertal vil afskaffe hjemmesidelov

Det skal ikke længere være muligt for myndighederne at spærre for hjemmesider, der sælger ulovlig medicin til danskerne via nettet. Det mener et flertal uden om regeringen.

Foto: PEDERSEN RUNE

Loven bliver ikke brugt, og den eneste gang, den er blevet brugt, har den ikke virket. Sådan lød kritikken tirsdag i Information af den lov som siden maj 2011 har gjort det muligt, at spærre for adgangen til hjemmesider, som sælger ulovligt medicin og kosttilskud.

Kun i ét tilfælde på halvandet år har loven nemlig være taget i brug, og i det tilfælde åbnede bagmændene bag hjemmesiden blot butikken på et nyt domænenavn. Derfor vil et flertal bestående af Enhedslisten, Venstre, Konservative og Liberal Alliancen nu havde afskaffet loven i forbindelse med implementeringen af et nyt EU-direktiv om netop bekæmpelse af farlig og ulovlig medicin, skriver Information.

Læs også: Spærring af medicinhjemmesider virker ikke

Enhedslisten meldte sig allerede i går klar til at fjerne muligheden, og nu melder også de andre partier sig på banen på trods af, at loven blev indført under VK-regeringen.

"På det tidspunkt må man have haft en begrundet forventning om, at det var noget, der var virksomt. Men vi må bare konstatere, at lovgivningen kun har været brugt i et enkelt tilfælde, og der havde det ikke nogen effekt, siger Jane Heitman, der er psykiatri- og forebyggelsesordfører for Venstre.

Hun tilføjer, at hun gerne ser en styrkelse af den statslige toldindsats og det internationale kontrolsamarbejde i stedet.

Formand for Sundhedsudvalget Flemming Møller Mortensen fra Socialdemokraterne, fortæller, at hans parti endnu ikke har gjort deres stilling til sagen op.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier