Novo Nordisk blæser til kamp mod kopister

Den danske insulinproducent kæmper fortsat mod falske udgaver af en insulinpen i Kina.
Foto: Novopen 5, Jyllands-Posten
Foto: Novopen 5, Jyllands-Posten
Ritzau Finans

Medicinalgiganten Novo Nordisk lider for andet år under kinesiske kopister. Derfor har selskabet nu hyret en gruppe privatdetektiver, der skal jagte de kopister, der har sendt falske udgaver af insulinpennen Novopen 4 på markedet.

Novo håber på, at koncernen ved at tage sagen i egen hånd vil kunne få beviser nok til få myndighederne til at foretage anholdelser af gerningsmændene. Det skriver Børsen onsdag morgen.

"Der foregår så meget kopiering i Kina, at myndighederne ikke har kapacitet til efterforskning. Firmaerne må selv finde ud af, hvor kopiering har sin rod," siger Novo Nordisks kommunikationsdirektør, Mike Rulis, til Børsen.

I dag dukker der fortsat mellem 10-12 falske insulinpenne op i Kina hver måned. Kopierne er fyldt med fejl, men udgør ikke en reel helbredstrussel.

Og det er ikke kun Novo Nordisk der er plaget. Mange andre selskaber, der blandt andet tæller virksomhederne Seidenfaden Design og Unipak, har også været ramt af kinesiske kopister.

På konferencen "Kinesisk kopiering - du har en chance", der afholdes af Dansk Design Center og rådgivningsvirksomheden Awapatent, vil Novo Nordisk derfor dele ud af selskabets erfaringer med kopisterne, som endnu et aktivt forsøg på komme det falske marked til livs.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også