MedWatch

Biotekfirma rejser kæmpebeløb til diabetesmedicin

Et amerikansk biotekselsakb har rejst et af de største beløb længe i bioteksektoren til dets fase-3-forsøg med ny diabetesmedicin, der kun skal tages én gang årligt.

Foto: Colourbox

Milliardindsprøjtning til potentiel diabetesmedicin uden indsprøjtning.

Nogenlunde sådan kan man opsummere dagens nyhed fra det amerikanske biotekfirma Intarcia Therapeutics, der i dag offentliggjorde, at firmaet har rejst 210 mio. dollar - eller omkring 1,2 mia. danske kroner – til finansiering af deres fase-3-forsøg af deres såkaldte ITCA 650-program mod diabetes.

Der er tale om en injektionsfri diabetesmedicin i GLP-1-kategorien, der som det første nogensinde kun skal tages en gang årligt. Det sker ved, at der under patientens hud indsættes en pumpe på størrelse med en tændstikæske, som leverer en stabil dosis af GLP-1-diabetesmedicinen.

Ifølge FierceBiotech er pengene samlet ind via 160 mio. dollar i venturekapital og 50 mio. dollar i erhvervsobligationer.

Investorerne tæller bl.a. New Enterprise Associates, New Leaf Venture Partners samt tre institutionelle investorer, som ifølge FierceBiotech mener, at Intarcia Therapeutics ikke behøver et partnerskab med en stor farmakoncern, som det ellers typisk er påkrævet ved den type diabetesprojekter.

 221 nye diabetesmidler på vej i USA

 Forsker: Ny diabetesmedicin bliver ingen blockbuster 

 Novo Nordisk vil udvikle Victoza i pilleform

 Kommende Victoza-konkurrent viser positive takter 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier