MedWatch

Novartis investerer 2,9 mia. kr. i ny fabrik

Schweiziske Novartis spenderer næsten tre milliarder kroner på nye biotek-faciliteter i Singapore.

Foto: Novartis AG

Næste år tager pharma-selskabet Novartis første spadestik til et byggeri Tuas i Singapore, der skal udvikle produkter inden for cellekultur-teknologi. Byggeriet vil være færdigt i 2016 og huse 250 ansatte, skriver pharmasitet pmlive.com.

Pris? 500 mio. dollar eller godt og vel 2,9 mia. kroner.

Det er dog faktisk billigere, end da Novartis allerede for fem år siden proklamerede sine planer om en ny produktionsfacilitet. Den stod prisen i fire mia. kroner, men i 2008 blev projektet sat på stand-by som følge af et produktionspartnerskab med Lonza.

Novartis har allerede flere forsknings- og produktionsfaciliteter i den asiatiske storby og miniput-stat, bl.a. et institut der forsker i tropiske sygdomme.

I forbindelse med offentliggørelsen af byggeplanerne udtaler topchef i Novartis, Joseph Jimenez, at firmaet har valgt netop Singapore p.g.a. landets strategiske placering logistisk, forretningsmæssigt og forskningsmæssigt.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier