MedWatch

Veloxis ændrer forventning til kassebeholdning

På grund af en kapitaludvidelse ændrer Veloxis likvititets-forventningerne til 2012 og melder om et forventet trecifret millionunderskud i 2013.

Foto: Genmab/PR

Veloxis Pharmaceuticals, det tidligere Lifecycle Pharma, har offentliggjort forventninger for 2013 i forbindelse med prospektet for selskabets kapitaludvidelse.

Veloxis ser et underskud i størrelsesordenen 170-200 mio. kr. i regnskabsåret 2013, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Forventningerne om et underskud på 240-270 mio. kr. i 2012 fastholdes, mens forventningerne til de likvide beholdninger ved udgangen af i år løftes til 490-530 mio. kr. fra tidligere 40-80 mio. kr. som følge af kapitaludvidelsen, der ventes at give et nettoprovenu på 405 mio. kr.

Veloxis har mandag fremlagt detaljerne for den planlagte fortegningsemission, som ventes at resultere i et nettoprovenu på omkring 405 mio. kr. Selskabets eksisterende aktionærer får ifølge prospektet mulighed for at tegne nye aktier i forholdet 3:8 til en udbudskurs på 0,35 kr. per aktie. Aktien er senest handlet i 0,33 kr.

Nok penge til slut 2014

Der udbydes 1.206.779.946 nye aktier. I forbindelse med udbuddet får hver aktionær otte tegningsretter per eksisterende aktie og tre tegningsretter giver aktionærerne ret til at tegne en ny aktie mod betaling af udbudskursen.

"Forudsat [tidslinjen] realiseres, vurderer selskabet, at nettoprovenuet fra udbuddet på ca. 405 mio. kr. sammen med de eksisterende likvide beholdninger vil være tilstrækkeligt til at finansiere selskabets drift frem til efter den forventede lancering af LCP-Tacro i Europa og USA i fjerde kvartal 2014", skriver Veloxis og fortsætter:

"Hvorvidt selskabet vil få brug for yderligere kapital til finansiering i perioden fra salget påbegyndes, til Selskabet er profitabelt, afhænger af den fremtidige salgspris, salgsvolumen, kostpriser, tidspunktet for og om kommercialiseringen af LCP-Tacro lykkes."

 Veloxis indgår aftale til kvart milliard kroner 

 Veloxis: Nu kan vi tage LCP-Tacro hele vejen til USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier