MedWatch

Konkurrentregnskab bekræfter afmatning i vaccinesalg

De seneste salgstal fra ALK's franske konkurrent bekræfter forudsigelserne om en mindre vækst i vaccinesalget, vurderer Sydbank.

Foto: ALK-Abelló / PR

Salgstal fra ALK-Abellós store franske konkurrent Stallergenes bekræfter dette års tendens til en afmatning i salget af allergivacciner, og kan lægge et svagt pres på ALK-aktien fra morgenstunden.

"Jeg tror ikke, at effekten bliver stor, men det kan godt få en lille negativ effekt på ALK's aktiekurs, at Stallergenes præciserer forventningerne i den nedre ende og melder om afmatning på visse markeder. Jeg tror, at ALK-Abelló vil have oplevet de samme tendenser, når de kommer med regnskab," siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Stallergenes præciserer salgsforventningerne for 2012 og spår nu en vækst på omkring 5 pct. mod tidligere 5-7 pct. Det sker, efter en særdeles afdæmpet vækst i tredje kvartal på 0,9 pct., hvilket forklares med en afmatning i salget især i Spanien og Italien

ALK fastholdt efter andet kvartal sine forventninger om en vækst i salget af allergivacciner på 3-5 pct. i år.

ALK-konkurrent fik yderst beskeden vækst i Q3 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier